31 Ağustos 2024 Cumartesi

Selçik Haber Bülteni Ağustos Sayısı Yayımlandı

Selçik Haber Bülteni Ağustos Sayısı Yayımlandı / Selçik Haber

    Selçik Haber olarak internet sayfamızdan ve sosyal medya kanallarımızdan köyümüz ve köylülerimizle ilgili olan tüm haberleri takipçilerimize en kısa sürede ulaştırmaya çalışıyoruz.

    Selçik Haber olarak bir ay içerisinde internet sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan yayınladığımız haberleri ve daha fazlasını her ayın sonunda yayınlayacağımız haber bültenimizle tüm takipçilerimize ulaştırıyoruz.

    "Selçik Haber" - Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni'miz Ağustos 2024 tarihli 20. sayısıyla okuyucularıyla buluştu. Selçik Haber - Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni'nin yirminci sayısını 6 sayfa olarak pdf formatında hazırlayarak WhatsApp ve Telegram uygulamalarındaki Selçik Köyü kanallarımızdan okuyucularımıza ulaştırdık. Ocak 2023 tarihi itibariyle yayımlamaya başladığımız Selçik Haber Bülteni'mizi her ay sonunda düzenli olarak okuyucularımıza ulaştırmayı amaçlıyoruz.

    Selçik Haber - Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni'ni okumak için WhatsApp ve Telegram uygulamalarındaki kanallarımıza üye olabilirsiniz. Bültenin size ulaşması için cep telefonu numaranızı 0505 948 27 38 nolu telefondan WhatsApp yoluyla Metin Özdemir'e iletebilirsiniz. Ayrıca tüm sosyal medya kanallarımızdan mesaj yoluyla cep telefonu numaranızı veya e-mail adresinizi bize ulaştırabilirsiniz.

    Selçik Haber Bülteni bize ulaştıracağınız cep telefonunuza WhatsApp yada Telegram topluluklarımız yoluyla veya e-mail adreslerinize düzenli olarak gönderilecektir. Haber bültenimizin size gönderilmesini istiyorsanız selcikkoyu@gmail.com ve selcikkoyu@hotmail.com e-mail adreslerimizden bize ulaşabilirsiniz.

Selçik Haber - Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni'mizin Ağustos 2024 tarihli
20. sayısını okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz...


Selçik Haber Bülteni Ağustos Sayısı Yayımlandı / Selçik Haber

Selçik Haber - Selçik Köyü Haber Bülteni, Ağustos 2024 tarihli 20. Sayının Baş Sayfası


29 Ağustos 2024 Perşembe

Zafer Bayramımız Kutlu Olsun

Zafer Bayramımız Kutlu Olsun / Selçik Haber

    30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların hatta tüm insanlığın özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.

    Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin, ordusu ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır. Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; Büyük Taarruz zaferinin yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz.

    Bizlere bağımsızlığımızı armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimizi saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz.

    Emperyalizme karşı halkımızın topyekün mücadele ile kazandığı zaferin 102. yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk’ü, düşünce ve eylem arkadaşlarını, ülkemizin kurtuluşu ve kuruluşu uğruna can veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla ve şükranla anıyoruz.

Zafer Bayramımız Kutlu Olsun / Selçik Haber


26 Ağustos 2024 Pazartesi

Filiz ile Muhammet'e Mutluluklar Dileriz

Filiz ile Muhammet'e Mutluluklar Dileriz / Selçik Haber

    Köylülerimizden Ziynet ve Mehmet Mutlu çiftinin kızı Filiz Mutlu ile aslen Gökçealan Köyü'nden olan Muhammet Manav, Sandıklı'da yapılan düğün törenleriyle hayatlarını birleştirdiler.

    Genç çiftimizi tebrik eder; Mutlu ve Manav ailelerine hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Gençlerimize ömür boyu mutluluklar dileriz.


25 Ağustos 2024 Pazar

Köyümüzde Zafer Yürüyüşü Düzenlendi

Köyümüzde Zafer Yürüyüşü Düzenlendi / Selçik Haber

    Afyonkarahisar'ın, Sandıklı ilçesine bağlı Selçik Köyü'nde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'mızı bize kazandıran aziz şehitlerimizi anmak için 24 Ağustos akşamı meşaleli ve bayraklı Zafer Yürüyüşü düzenlendi. Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşe çocuklar, gençler ve yaşlılar olmak üzere tüm köy halkı yoğun ilgi gösterdi.

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Süleyman Özdemir; "Büyük Taarruz'un ve kurtuluşumuzun 102. yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Ayrıca köyümüz, Kocatepe'ye giden süreçte 1. Süvari Tümeni'nin 24-25 Ağustos'ta konakladığı ve akşamında harekete geçtiği yerdir. Bu günün anlam ve önemine uygun bir şekilde bizde köylülerimizle birlikte, Cumhuriyet'in kazanıldığı topraklardan bayraklarımızla, meşalelerimizle birlikte sesimizi yükseltmek istedik. Atatürk'e ve Cumhuriyet'e bağlılığımızın bir ifadesi olarak bu anlamlı yürüyüşü gerçekleştirmekten onur duyuyoruz." Diye konuştu.

Köyümüzde Zafer Yürüyüşü Düzenlendi / Selçik Haber


Köyümüzde Zafer Yürüyüşü Düzenlendi / Selçik Haber

Basında Zafer Yürüyüşümüz































Köyümüzde Zafer Yürüyüşü Düzenlendi / Selçik Haber

Köyümüzde Zafer Yürüyüşü Düzenlendi / Selçik Haber

Köyümüzde Zafer Yürüyüşü Düzenlendi / Selçik Haber

Köyümüzde Zafer Yürüyüşü Düzenlendi / Selçik Haber

Köyümüzde Zafer Yürüyüşü Düzenlendi / Selçik Haber


24 Ağustos 2024 Cumartesi

Zafer Yürüyüşümüze Davetlisiniz

Zafer Yürüyüşümüze Davetlisiniz / Selçik Haber

    🌟 Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'mızı bize kazandıran aziz şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anmak için düzenleyeceğimiz meşaleli, bayraklı “Zafer Yürüyüşü"ne tüm çocuklarımızı, gençlerimizi ve köylülerimizi davet ediyoruz.

📆 24 Ağustos 2024 Cumartesi
⏰️ 21.00
📢 Hareket: Kültür Merkezi
📍 Selçik Köyü, Sandıklı / Afyonkarahisar


23 Ağustos 2024 Cuma

Kurtuluş Savaşı'nda Köyümüz

Kurtuluş Savaşı'nda Köyümüz / Selçik Haber

    "Batı Cephesi ve 1. Ordu' nun emirlerine uyarak V. Süvari Kolordusu, tümenlerini 20 Ağustos akşamı harekete geçirdi. Buna göre; 1. Süvari Tümeni, 21 Ağustos sabahı Karaadilli ve Oynağan, 22 Ağustos sabahı Komullu' ya ve Haydarlı' da, 23 Ağustos sabahı da Selçik' de olurlarken..."

    "23-24 Ağustos 1922 gecesini Selçik bölgesinde geçiren 1. Süvari Tümeni, 24-25 Ağustos 1922 akşamı harekete geçti."

Kaynaklar:
* Başkomutan Savaşı - Şenay Sezen Okay - M. Vedat Okay
* Türk İstiklâl Harbi 2. Cilt, 6. Bölüm, 2. Sayı
* Tarih İncelemeleri Dergisi 14. Cilt

Kurtuluş Savaşı'nda Köyümüz / Selçik Haber

***

"Saat 4.45.

Sandıklı civarı.

Köyler.

Sarkık, siyah bıyıklı süvari,
çınar dibinde, beygirinin yanında duruyordu.

Çukurova beygiri
kuyruğunu karanlığa vuruyordu :
dizkapaklarında kan,
kantarmasında köpük…

İkinci Süvari Fırkası'ndan Dördüncü Bölük,
atları, kılıçları ve insanlarıyla havayı kokluyor.
Geride, köylerde bir horoz öttü.
Ve sarkık, siyah bıyıklı süvari
ellerinin tersiyle yüzünü örttü. (…)"

Nazım Hikmet / Kuvayi Milliye Destanı'ndan

Kurtuluş Savaşı'nda Köyümüz / Selçik Haber


16 Ağustos 2024 Cuma

Veli Faik Ünal Hakk'a Yürüdü

Veli Faik Ünal Hakk'a Yürüdü / Selçik Haber

    Köylülerimizden Sare Ünal'ın eşi, Almanya'da ikamet eden aslen Isparta ili Senirkent ilçesine bağlı Uluğbey Köyü'nden olan Veli Faik Ünal, 15 Ağustos 2024 Perşembe günü Almanya'da Hakk'a yürüdü.

    Veli Faik Ünal'a Hakk'tan rahmet; eş, dost ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Devri daim olsun.

    20 Ağustos 2024 Salı günü, saat 10.00'da Ulm Alevi Kültür Merkezi Cemevi'nde (Herrlinger Str. 83 89081 Ulm) helallik alınarak, Saat 13.00'de (Hauptfriedhof Ulm Stuttgarter Str. 166 89975 Ulm) adresinde toprağa verildi.


14 Ağustos 2024 Çarşamba

Üniversiteye Yerleşen Gençlerimize Başarılar Dileriz

Üniversiteye Yerleşen Gençlerimize Başarılar Dileriz / Selçik Haber

    Üniversite sınavını kazanarak bir programa yerleşen ve geçtiğimiz yıllarda üniversiteye yerleşerek eğitim-öğretim yaşamlarına devam eden tüm gençlerimize başarılar dileriz. Ayrıca üniversite sınavına hazırlanan gelecek yıl üniversiteye yerleşmek için çaba harcayan tüm gençlerimize de başarılar dileriz.

    Dernek olarak eğitim alanında da faaliyet göstererek eğitim yardımlarıyla üniversitede okuyan gençlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Derneğimize yapacağınız katkılarla gençlerimizin eğitim-öğretim yaşamlarına küçük katkılar sunarak onlara destek olmaya, yanlarında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. Gençler ve eğitim konularında faaliyetlerimiz artarak devam edecektir.

    İlkokuldan üniversiteye kadar eğitimin her evresinde çocuklarımızın, gençlerimizin eğitim-öğretim faaliyetleriyle yakından ilgilenerek köyümüzün çocuklarına, gençlerine destek olmaya çalışıyoruz. Köyümüz gençlerinden okuyan her bir canımız için derneğimizin bütün imkanlarını kullanmaya hazırız. Yeter ki uzayan kol bizden olsun. Gençlerimiz ve çocuklarımızın eğitim-öğretim yaşamlarını önemsiyoruz. Maddi ve manevi her koşulda onların yanındayız. Derneğimize bağışlarıyla katkı sunan köylülerimizin, canlarımızın, dostlarımızın sayesinde çocuklarımızın ve gençlerimizin her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz. Derneğimize bağışta bulunarak gençlerimize eğitim yardımında bulunacak olan tüm canlarımıza şimdiden teşekkür ederiz.

    Bu yıl üniversite sınavını kazanarak, lisans ve ön lisans programlarına yerleşen gençlerimizi tebrik ediyor, eğitim-öğretim yaşamlarında başarılar diliyoruz.

2024 Yılında Üniversiteye Yerleşen Gençlerimiz:

  • Duygu SAVCI - Akdeniz Üniversitesi - Sağlık Bilimleri Fakültesi - Gerontoloji (Lisans)
  • Sıla EROĞLUAkdeniz Üniversitesi - Güzel Sanatlar Fakültesi - Grafik Tasarım (Lisans)

    Üniversite sınavını kazanarak üniversitelerin herhangi bir lisans ve ön lisans programına yerleşen ve yukarıdaki listede olmayan köyümüz gençlerinin bize ulaşmalarını rica ederiz.

    Tüm gençlerimize eğitim-öğretim yaşamlarında başarılar dileriz.

Üniversiteye Yerleşen Gençlerimize Başarılar Dileriz / Selçik Haber


12 Ağustos 2024 Pazartesi

Nilay ile Ahmet'e Mutluluklar Dileriz

Nilay ile Ahmet'e Mutluluklar Dileriz / Selçik Haber

    Köylülerimizden Nurcan ve Murat İlhan çiftinin kızı Nilay İlhan ile Ahmet Orhan, köyümüzde yapılan kına gecesi eğlencesi ve Malatya'da yapılan düğün törenleriyle hayatlarını birleştirdiler.

    Genç çiftimizi tebrik eder; İlhan ve Orhan ailelerine hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Gençlerimize ömür boyu mutluluklar dileriz.


6 Ağustos 2024 Salı

Ebru ile Can'a Mutluluklar Dileriz

Ebru ile Can'a Mutluluklar Dileriz / Selçik Haber

    Köylülerimizden Fadime ve Süleyman Baran çiftinin kızı Ebru Baran ile Can Çekişbaş, İzmir'de yapılan düğün törenleriyle hayatlarını birleştirdiler.

    Genç çiftimizi tebrik eder; Baran ve Çekişbaş ailelerine hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Gençlerimize ömür boyu mutluluklar dileriz.


5 Ağustos 2024 Pazartesi

Hatice ile Kadir'e Mutluluklar Dileriz

Hatice ile Kadir'e Mutluluklar Dileriz / Selçik Haber

    Köylülerimizden Safiye ve Veli İncekara'nın kızı Hatice İncekara ile Kadir Aybar, köyümüzde yapılan kına gecesi eğlencesi ve Afyonkarahisar'da yapılan düğün törenleriyle hayatlarını birleştirdiler.

    Genç çiftimizi tebrik eder; İncekara ve Aybar ailelerine hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Gençlerimize ömür boyu mutluluklar dileriz.


2 Ağustos 2024 Cuma

UNESCO Türkiye'nin Logo Verilen Etkinlikler Listesindeyiz

UNESCO Türkiye'nin Logo Verilen Etkinlikler Listesindeyiz / Selçik Haber

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'miz tarafından 5 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen "15. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali" etkinliğimize Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu tarafından logo desteği verilmiştir.

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 2023 yılında UNESCO'ya yaptığımız başvuru sonucunda, "15. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali" etkinliğimiz, "Aşık Veysel'in Vefatının 50. Yıl Dönümü (1894-1973) UNESCO İş Birliğiyle Anılması" başlığı ve logosu adı altında 2023 Yılı içerisinde UNESCO tarafından logo verilen etkinlikler kapsamına alınmıştır.

    Köyümüz ve festivalimiz açısından büyük bir katkıya sahip olduğunu düşündüğümüz UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından verilen logo sayesinde derneğimiz ve etkinliğimiz ulusal ve uluslararası boyutta daha da önem kazanmıştır.

    Festivalimize logo verilmesinde emeği geçen UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'na teşekkür ederiz.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu internet sitesinde yer alan "2022 Yılında Logo Verilen Etkinlikler" sayfasını görmek için tıklayın...


UNESCO Türkiye'nin Logo Verilen Etkinlikler Listesindeyiz / Selçik Haber


1 Ağustos 2024 Perşembe

Kanal 3'te Köyümüze ve Derneğimize Yer Verildi

Kanal 3'te Köyümüze Yer Verildi / Selçik Haber

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak yaptığımız etkinliklerle bu yıl da yazılı ve görsel basında geniş yer aldık. 16. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali'miz yazılı ve internet medyasında olduğu kadar görsel medyada da ilgi gördü. Festival haberimiz Kanal 3 ekranlarında geniş yer buldu.

    16. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali'mizin ardından yine Kanal 3 ekranlarından yayınlanan Duygu ile Keyif  Kahvesi programında derneğimizin faaliyetlerine yer verildi. Duygu Çınar'ın hazırlayıp sunduğu programa Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Süleyman Özdemir, Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sekreteri Hasan Hüseyin Gümüşay, Selçik Köyü Muhtarı Veli İncekara katıldı.

    Kanal 3 ekranlarından yayınlanan Duygu ile Keyif Kahvesi programına katılan Metin Özdemir, Hasan Hüseyin Gümüşay ve Veli İncekara köyümüz, derneğimiz, festivalimiz ve diğer etkinliklerimiz hakkında izleyenleri bilgilendirdiler.

    Kanal 3 programcısı Sayın Duygu Çınar'a, Kanal 3 yetkililerine ve çalışanlarına Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'miz adına programlarında köyümüze yer verdikleri için çok teşekkür ederiz.


Kanal 3'te Köyümüze Yer Verildi / Selçik Haber

Kanal 3'te Köyümüze Yer Verildi / Selçik Haber


Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!