24 Temmuz 2024 Çarşamba

Geleneksel Birlik Aşuremizi Paylaştık

Geleneksel Birlik Aşuremizi Paylaştık / Selçik Haber

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 24 Temmuz 2024 Çarşamba günü Selçik Köyü 3. Geleneksel Birlik Aşuresi lokması paylaşıldı. Etkinliğe katılan köylülerimize ve misafirlerimize etli pilav ile aşure ikramı yapıldı.

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Süleyman Özdemir açılış konuşmasında; Muharrem ayında paylaşılan aşure lokmalarının önemine değinerek, Şah Hüseyin ve Kerbela şehitlerini saygıyla yad ettiklerini belirtti. "Soframız Hak sofrası, lokmamız rıza lokması." diyerek lokmaları meydana getiren köylülerimize teşekkür ederiz. Hakk lokmalarımızı kabul etsin. diye konuştu.

    Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından aşure gülbengiyle birlikte aşımız tatlılandı. Ardından sofra gülbengi verilerek yemekler konuklara ikram edilmeye başlandı. Köyümüzde gerçekleştirdiğimiz "Birlik Aşuresi" lokmamıza katılan Hüseyin Keskin Dede ve İbrahim Can Erdil Dede'ye teşekkür ederiz.

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Süleyman Özdemir, Aşure gününe katılan canlara teşekkür etti. Etkinlikte emeği geçen dernek yöneticilerine, muhtarımıza, yemek ve aşurelerimizi hazırlayan Mehmet Özkaraduman ve Yaren Yemekçilik ekibine teşekkür etti.

    Köylülerimiz ve aşuremize katılan misafirler, birlik aşuresi lokmamızı geleneksel hale getirmemizden dolayı duydukları memnuniyeti bildirerek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Geleneksel Birlik Aşuremizi Paylaştık / Selçik Haber


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!