27 Nisan 2018 Cuma

Kayabelen Festivali 13 Mayıs 2018 Pazar Günü

Kayabelen Festivali 13 Mayıs 2018 Pazar Günü / Selçik Haber

   24. Hamza Şeyh Dede'yi Anma ve Hıdrellez Kültür Bahar Bayramı, Kayabelen Folklor Araştırma Derneği tarafından Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Kayabelen Köyünde 13 Mayıs 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek.

   Bu yıl, Şah Hatayi'nin "Hakikat bir gizli sırdır, açabilirsen gel beri." sözüyle misafirlerin davet edildiği Kayabelen Festivali; UNESCO ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da katkılarıyla, halka açık ve ücretsiz olarak yapılacaktır. Gelmek isteyenler için Şuhut ilçe merkezinden Kayabelen Köyü'ne ulaşım araçları mevcuttur.

   Kayabelen Festivali'nde bu yıl Canan BAŞKAYA, Abdal Haluk Tolga İLHAN, Aşık Yoksul DERVİŞ, Dede Mehmet TURAN, Mehmet KOÇAK, Aydın ÜNAL, Kayabelen Köyü Semah Ekibi, Nurtepe Cemevi Semah Ekibi, Kayabelen'den genç sesler; Barış ŞENCAN, Aydın KARAMANAY, Kurtuluş ŞENCAN ve sürpriz sanatçılar, ekipler sahne alacaklar. Özgür OĞUZ'un sunacağı etkinlikte, Dünden Bugüne Analarımız Slayt Gösterisi, Kültürel Mirasımız Sergisi yer alacak, pilav ikramı ve hediyeli açık arttırma yapılacaktır.

   Kayabelen Folklor Araştırma Derneği Başkanı Kazım DEMİRER, KAFADER adına tüm canları 13 Mayıs 2018 Pazar günü Kayabelen'e davet etti. Kayabelenliler sizlerinde festivale katılımınızı ve katkılarınızı bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!