19 Ağustos 2019 Pazartesi

13. Sarı Dede’yi Anma Etkinliği Yapıldı

13. Sarı Dede’yi Anma Etkinliği Yapıldı / Selçik Haber

   Bu yıl 13. sü düzenlenen Sarı Dede’yi anma ve Kültür Festivali 27 Temmuz Cumartesi günü yapıldı.

   Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Sarı Dede’yi anma ve Kültür Festivali’ne Sandıklı ilçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Ankara Yeni Mahalle Belediye başkanı Fethi Yaşar, ilçemizden ve çevre köylerden çok sayıda misafir katıldı.

   Kaymakamımız yakın ilgiyle Selçikli vatandaşlarımız ile sohbet etti. Festival İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kaymakamımız ve Yenimahalle Belediye Başkanımız Sayın Fethi Yaşar’ın konuşmaları ile devam etti.

   Kaymakam Eflatun Can Tortop burada yaptığı konuşmada; ‘’Şenliğin öncelikle sizlere, yöremize, insanlarımıza barış, huzur, muhabbet ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Biliyorsunuz ülkemiz çok değerli bir mozaik. Bu mozaik içinde her din, dil, ırktan insanlar yıllardır barış ve huzur içinde yaşıyor. Böylesine güzel bir köyde sizlerle birlikte bu etkinlikte bulunmak bana büyük keyif veriyor. İnşallah burada görev yaptığım süre içinde bu güzel köye hizmet edip, sizlerle birlikte geleceğe taşımak benim en başta gelen görevlerimden biri olacaktır.

   Sizlerin düzenlediği bu şenlik aynı zamanda ülkemizin bölünmez bütünlüğüne de çok önemli bir katkıdır. Yüzyıllar boyunca aynı bayrak altında, aynı inancı paylaşarak yaşamış ve vatanını omuz omuza savunmuş, sevinç ve tasada ortak olduk.’’ dedi.

   Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar;

   13. Sarı Dedeyi anma etkinliğinde sizlerle beraber olmaktan, sizlerle aynı havayı solumaktan onur duyduğumu, gurur duyduğumu belirtmek isterim. Anadolu Erenlerinin İslamın Balkanlara, Kafkaslara yayılmasında çok büyük katkıları olmuştur. Peygamberimizden sonra Arap yarım adasına sıkışıp kalan İslam dini, binlerce on binlerce Anadolu erenleri sayesinde Anadolu'ya balkanlara taşınmıştır. İslam dininin yaygınlaşmasında Mevlanaların, Hacı Bektaş Velilerin, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve binlerce Anadolu Ereninin emeği vardır. Değerli kardeşlerim bizim dinimiz ayrıştırma dini değildir. Hepimiz atamızdan nasıl gördüysek inancımızı o şekilde devam ediyoruz. Devlet olarak, yerel yönetimler olarak yapacağımız tek şey vatandaşın istediği şekilde ibadetini yerine getirmesi için eşit olarak onlara hizmet yapmamız lazım. Yani herkesden vergiyi toplayacaksınız, herkesi askere göndereceksiniz, ama onun ibadetini yapacağı bir yeri yapmaktan imtina edeceksiniz.

   Şuna yürekten inanıyorum, aynı Allah'a, aynı peygambere, aynı kitaba inanan insanların girmeyin arasına. Nasıl istiyorsa öyle ibadetini yapsın.” dedi.

   Konuşmalar sonrasında, Mustafa ve İnci Eroğlu kardeşler türkülerini söyledi, Selçik Köyü semah ekibi tarafından semah dönüldü, Orhan Eraslan ve Nilüfer Sarıtaş söyledikleri türkülerle geceye renk kattılar.

Kaynak:
Sandıklı Hergün Gazetesi
http://www.sandiklihergun.com/13-sari-dedeyi-anma-etkinligi-yapildi/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!