19 Ocak 2021 Salı

Okulumuzda Yenileme Çalışmaları

Okulumuzda Yenileme Çalışmaları / Selçik Haber

    Köy çocuklarına uygulanan taşımalı eğitim sistemi  dolayısıyla yıllardır köy okulumuzda eğitim-öğretim faaliyeti yürütülmüyor. Okulumuz daha çok toplantı salonu, sağlık ocağı amaçlı ve seçimlerde kullanılmaktadır. Yıllardır eğitim-öğretim faaliyeti sürdürülmediği için okulumuza herhangi bir ödenekte ayrılmamaktadır. Okul binamızın yapısal ihtiyaçları köy muhtarlığımız tarafından karşılanmaktadır.

    Selçik Köyü Şehit Metin Özdemir İlkokulu ve eski okul lojmanımızda yenileme çalışması amacıyla dış cepheleri boyanarak tabelamız yenilenmiştir. Yazıları silinen ve eskiyen okul tabelamız şehidimizin adına yakışır bir şekilde yeniden yazdırılmıştır. Köy okulumuz şehidimizin adını taşımasıyla da köyümüz açısından ayrı bir önem taşımaktadır.

    Köy okulumuzun yenileme çalışmaları için desteğini esirgemeyen Köy Muhtarımız Veli İncekara başta olmak üzere Köy Muhtarlığımıza teşekkür ederiz. Emeklerinden dolayı Bayram Ali Karamanay'a da teşekkür ederiz.

    Köy okulumuzun ve lojmanımızın yenileme çalışmaları ile ilgili olarak Selçik Köyü Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız Metin Özdemir düşüncelerini şu şekilde aktardı. "Köy okulumuz ve lojmanımız tüm köylülerimiz için çok değerlidir. Köy okulu deyince bütün köylülerimizin anıları gözünde canlanır. Milli bayramlarımız, köylülerimizin öğrencilik yılları, köyümüzde kalan öğretmenlerimiz... Bu yüzden köy okulumuza ve eski okulumuzdan izler taşıyan okul lojmanımıza sahip çıkmak, bu alanları yaşatarak geleceğe aktarmak köyümüzün geçmişine sahip çıkmaktır. Bu yapılarımızın ayakta kalması için desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Köy Muhtarımız Veli İncekara'ya derneğimiz ve köylülerimiz adına çok teşekkür ederim. Ayrıca muhtarlığımızın ve derneğimizin her faaliyetlerinde köyümüz için emeğiyle yanımızda olan Bayram Ali Karamanay'a çok teşekkür ederim. Bizde dernek olarak köyümüz için yapılan her faaliyette birlik beraberlik içinde olduğumuzu, elimizden gelen her türlü desteği sunmaya hazır olduğumuzu tekrar belirtmek isterim. Yakın zaman içerisinde okul lojmanımızı bir köy müzesi haline getirmek için çalışmalarımıza başlayacağız. Köyümüz için yapılacak olan her güzel işte yan yana olduğumuzun bilinmesini isterim. Köyümüz için emek veren, özverili davranan tüm köylülerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarım."

    Köy okulumuzun yine eski günlerdeki gibi öğrenicileriyle, öğretmenleriyle dolup taşacağı güzel günlerde buluşmak umuduyla... Yapılan yenileme çalışmalarının hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Okulumuzda Yenileme Çalışmaları / Selçik Haber
    
Okulumuzda Yenileme Çalışmaları / Selçik Haber



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!