28 Nisan 2023 Cuma

Türkiye 14 Mayıs'ta Sandığa Gidiyor

Türkiye 14 Mayıs'ta Sandığa Gidiyor / Selçik Haber

    Türkiye, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek. 14 Mayıs'ta sandığa giden seçmenler hem cumhurbaşkanını hem de milletvekillerini seçecekler.

    14 Mayıs'ta yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı seçimlerinde, Cumhurbaşkanı seçimi eğer ikinci tura kalırsa 28 Mayıs'ta yapılacak.

    Cumhurbaşkanlığı seçimi için pusulada dört aday bulunuyor. Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın yarışacağı Cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuçlara göre yüzde elliyi geçen aday Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Milletvekili seçimlerinde ise seçime tek başına seçime siyasi partilerin yanı sıra ittifak halinde seçime giren siyasi partilerde yer alıyor.

    Milletvekili seçimleri sonucunda Afyonkarahisar'dan 6 milletvekili seçilerek TBMM'de Afyonkarahisar'ı temsil edecek. Köylülerimiz Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Selçik İlkokulu'unda kurulacak olan 1136 nolu sandıkta oy kullanacaklar.

    28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ülkemize ve tüm yurttaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dileriz.

Türkiye 14 Mayıs'ta Sandığa Gidiyor / Selçik Haber


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!