26 Temmuz 2023 Çarşamba

Aşık Veysel'i UNESCO İş Birliğiyle Anıyoruz

Aşık Veysel'i UNESCO İşbirliğiyle Anıyoruz / Selçik Haber

    Aşık Veysel Vefatının 50. Yıl Dönümü dolayısıyla UNESCO tarafından bir dizi etkinlikle anılıyor. Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 5 Ağustos tarihinde köyümüzde düzenleyeceğimiz 15. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali'miz için yaptığımız proje başvurusu sonucunda etkinliğimiz, 2023 yılında UNESCO kapsamında düzenlenecek olan etkinlikler arasında yer almaktadır.

    Aşık Veysel Vefatının 50. Yıl Dönümü'nde (1894-1973) UNESCO iş birliğiyle 15. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali etkinliğimizde de anılacak. Aşık Veysel'i festivalimiz boyunca şiirlerle, türkülerle büyük ozanın vefatının 50. yıl dönümünde saygıyla anacağız.

    Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu tarafından UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ imzalı olarak derneğimize bildirilen 4 Temmuz 2023 tarihli yazıda etkinliğimize UNESCO Aşık Veysel'in Vefatının 50. Yıl Dönümü logosuyla destek verilmesinin uygun bulunduğu bildirilmiştir.

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Süleyman Özdemir konuyla ilgili olarak; "Büyük ozanımız Aşık Veysel'in Vefatının 50. Yıl Dönümü'nde düzenleyeceğimiz 15. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali'mizde Aşık Veysel'i dernek olarak UNESCO işbirliğiyle anıyor olmaktan kıvanç duyuyoruz. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu yetkililerine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim. Değerli ozan Aşık Veysel'i Vefatının 50. Yıl Dönümünde saygıyla ve özlemle anıyoruz. Şiirleriyle, türküleriyle her daim andığımız Aşık Veysel'i yaşadığımız çağda daha iyi anlamak ve kavramak toplumuzu ileriye götürecek, yolumuzu aydınlatacaktır." diye belirtti.

Aşık Veysel'i UNESCO İşbirliğiyle Anıyoruz / Selçik Haber


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!