21 Haziran 2024 Cuma

UNESCO'dan Festivalimize Logo Verildi

UNESCO'dan Festivalimize Logo Verildi / Selçik Haber

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 27 Temmuz 2024 tarihinde köyümüzde düzenleyeceğimiz Selçik Köyü 16. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali'mize Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu tarafından logo verildi.

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'miz tarafından UNESCO'ya yapılan proje başvurusuna olumlu yanıt verilerek, 16. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali'miz, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan Alevi-Bektaşi Kültürü Semah Ritüeli başlığı adı altında 2024 Yılı içerisinde UNESCO tarafından logo kullanım izni verilen etkinlikler kapsamına alınmıştır.

    Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu tarafından UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ imzalı olarak derneğimize bildirilen 3 Haziran 2024 tarihli ekli yazıda etkinliğimize UNESCO isim ve logosu kullanım izni verilmesinin uygun bulunduğu bildirilmiştir.

    Köyümüzün ve festivalimizin tanıtımı açısından büyük katkısı olacağını düşündüğümüz UNESCO logo desteği sayesinde etkinliğimiz ulusal ve uluslararası boyutta önem kazanmıştır. 2022 ve 2023 yıllarında da UNESCO tarafından festivalimize logo verilmişti.

    Festivalimize UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından üst üste üçüncü kez logo kullanım izni verilmiş oldu. 2022 yılında 14. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivalimize UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan Alevi-Bektaşi Kültürü Semah Ritüeli başlığı adı altında logo kullanım izni verilmişti. 2023 yılında ise 15. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali'mize Aşık Veysel Vefatının 50. Yıl Dönümü'nde (1894-1973) UNESCO iş birliğiyle anılması için logo kullanım izni verilmişti.

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Süleyman Özdemir konuyla ilgili olarak; "16. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali'mizin UNESCO tarafından destekleniyor olmasından dolayı kıvanç duyuyoruz. Desteklerinden dolayı UNESCO Türkiye Milli Komisyonu yetkililerine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim. Kültürümüzü daha iyi anlatmak, yaşatmak ve daha iyi kavrayarak toplumumuzu daha ileriye götürecek etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

    Festivalimize logo desteğinin verilmesinde emeği geçen UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'na teşekkür ederiz.

UNESCO'dan Festivalimize Logo Verildi / Selçik Haber


17 Haziran 2024 Pazartesi

Köy Tuvaleti Yenileniyor

Köy Tuvaleti Yenileniyor / Selçik Haber

    Köyümüzdeki ortak kullanım alanlarında yenileme çalışmaları devam ediyor. Türbe, cemevi ve festival alanımızın çevresinde bulunan köy tuvaleti yıkılarak yerine yenisi yapılmaya başlandı. Kaba inşası ve sıva yapımı tamamlanan köy tuvaletinin geriye kalan işleri de kısa sürede tamamlanarak festivalimize yetiştirilecek.

    Köy tuvaletinin yapımında çalışan Yaşar Dağdelen ile Yılmaz Karamanav'a ve çalışmalarından dolayı köy muhtarımız Veli İncekara'ya teşekkür ederiz.

Köy Tuvaleti Yenileniyor / Selçik Haber


15 Haziran 2024 Cumartesi

Babalar Gününüz Kutlu Olsun

Babalar Gününüz Kutlu Olsun / Selçik Haber

    Yaşamın her anında emeği bulunan, yüreği karşılıksız sevgi, merhamet ve fedakârlıkla çarpan babaların babalar günü kutlu olsun.

    Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu nice günler geçirmenizi dileriz. Ebediyete uğurladığımız tüm babaları saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Babalar Gününüz Kutlu Olsun / Selçik Haber


Bayramımız Kutlu Olsun

Bayramımız Kutlu Olsun / Selçik Haber

    Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz; sağlık, mutluluk ve huzur dolu nice bayramlar dileriz. Bayramınız sevgi olsun, geleceğe umut olsun, barış olsun.

    Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi ve soframızı... Hüznümüzü, acımızı ve mutluluğumuzu paylaşacağımız; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını birlikte yaşayacağımız nice bayramlarda buluşmak umuduyla.

    Birlik ve beraberliğimizin sürdüğü sağlık, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlarda buluşmak dileğiyle, sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmenizi dileriz. Tüm köylülerimizin ve Selçik Köyü dostlarının bayramı kutlu olsun.

Bayramımız Kutlu Olsun / Selçik Haber


14 Haziran 2024 Cuma

Tüm Öğrencilerimize İyi Tatiller Dileriz

Tüm Öğrencilerimize İyi Tatiller Dileriz / Selçik Haber

    2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 14 Haziran 2024 tarihinde son zilin çalmasıyla tamamlandı. Tatili hak eden tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller dileriz.

    Mezun olan öğrencilerimize gelecekteki eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diler; karne heyecanı yaşayan tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz. Öğrencilerimizin değerli ailelerini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Tüm Öğrencilerimize İyi Tatiller Dileriz / Selçik Haber


8 Haziran 2024 Cumartesi

Şehidimiz Metin Özdemir'i Saygıyla Anıyoruz

Şehidimiz Metin Özdemir'i Saygıyla Anıyoruz / Selçik Haber

    Mardin ili Nusaybin ilçesinde askerlik görevini yapmakta iken 8 Haziran 1987 tarihinde şehit olan köyümüzün şehidi Şehit J. Er Metin Özdemir'i şehadetinin 37. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz.

    Şehit Metin Özdemir'in geride kalan tüm sevenleri ile köylülerimize sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Şehidimizin ruhu şad olsun.

Şehidimiz Metin Özdemir'i Saygıyla Anıyoruz / Selçik Haber

Şehidimiz Metin Özdemir'i Saygıyla Anıyoruz / Selçik Haber

Şehidimiz Metin Özdemir'i Saygıyla Anıyoruz / Selçik Haber


7 Haziran 2024 Cuma

Yükseköğretim Kurumları Sınavında Başarılar Dileriz

Yükseköğretim Kurumları Sınavında Başarılar Dileriz / Selçik Haber

    8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

    Gençlerimizin sınav sonuçlarının gönüllerince olmasını temenni ederiz. Güzel bir gelecek sizin olsun.

Yükseköğretim Kurumları Sınavında Başarılar Dileriz / Selçik Haber


Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!