21 Haziran 2024 Cuma

UNESCO'dan Festivalimize Logo Verildi

UNESCO'dan Festivalimize Logo Verildi / Selçik Haber

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 27 Temmuz 2024 tarihinde köyümüzde düzenleyeceğimiz Selçik Köyü 16. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali'mize Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu tarafından logo verildi.

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'miz tarafından UNESCO'ya yapılan proje başvurusuna olumlu yanıt verilerek, 16. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali'miz, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan Alevi-Bektaşi Kültürü Semah Ritüeli başlığı adı altında 2024 Yılı içerisinde UNESCO tarafından logo kullanım izni verilen etkinlikler kapsamına alınmıştır.

    Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu tarafından UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ imzalı olarak derneğimize bildirilen 3 Haziran 2024 tarihli ekli yazıda etkinliğimize UNESCO isim ve logosu kullanım izni verilmesinin uygun bulunduğu bildirilmiştir.

    Köyümüzün ve festivalimizin tanıtımı açısından büyük katkısı olacağını düşündüğümüz UNESCO logo desteği sayesinde etkinliğimiz ulusal ve uluslararası boyutta önem kazanmıştır. 2022 ve 2023 yıllarında da UNESCO tarafından festivalimize logo verilmişti.

    Festivalimize UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından üst üste üçüncü kez logo kullanım izni verilmiş oldu. 2022 yılında 14. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivalimize UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan Alevi-Bektaşi Kültürü Semah Ritüeli başlığı adı altında logo kullanım izni verilmişti. 2023 yılında ise 15. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali'mize Aşık Veysel Vefatının 50. Yıl Dönümü'nde (1894-1973) UNESCO iş birliğiyle anılması için logo kullanım izni verilmişti.

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Süleyman Özdemir konuyla ilgili olarak; "16. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali'mizin UNESCO tarafından destekleniyor olmasından dolayı kıvanç duyuyoruz. Desteklerinden dolayı UNESCO Türkiye Milli Komisyonu yetkililerine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim. Kültürümüzü daha iyi anlatmak, yaşatmak ve daha iyi kavrayarak toplumumuzu daha ileriye götürecek etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

    Festivalimize logo desteğinin verilmesinde emeği geçen UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'na teşekkür ederiz.

UNESCO'dan Festivalimize Logo Verildi / Selçik Haber


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!