17 Nisan 2020 Cuma

Geleneklerimizi Yaşatmak İçin Etkinliklerimiz Önemli

Geleneklerimizi Yaşatmak İçin Etkinliklerimiz Önemli / Selçik Haber

   Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar'ın 27 Temmuz 2019 tarihinde Selçik Köyü 13. Sarı Dede'yi Anma ve Kültür Festivali'mizde yaptığı konuşmasından bazı bölümler...

   Hepimiz atamızdan ecdadımızdan nasıl gördüysek inancımızı o şekilde yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz. Devlet olarak, yerel yönetimler olarak yapacağımız tek şey vatandaşın istediği şekilde ibadetini yerine getirmesi için eşit olarak onlara hizmet yapmamız lazım.


   Yani herkesten vergiyi toplayacaksınız, herkesi askere göndereceksiniz Onun inancına göre onun istediği inanca göre onun ibadetini yapabileceği bir yeri yapmaktan imtina edeceksiniz. İlk defa Türkiye Cumhuriyetinde devlet parasıyla cemevi yapan belediye başkanıyım.


   Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı'nda 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan çıktığında ona en büyük yardımı Anadolu Erenleri yapmıştır. Alevi yurttaşlarımızın önderleri her gittiği yerde onu karşılamışlardır. Hacıbektaş'a da gitmiştir. Değerli kardeşlerim hepimiz bu ülkeyi kurtardık. Hepimizin ataları kurtardı. Bu cumhuriyeti yeniden kurduk. 600 yıllık saltanattan sonra öyleyse tasada ve kıvançta herkesi eşit yurttaş olarak devlette görmek zorunda, yerel yönetimlerde görmek zorunda. Ayrım yok. Başka yaşayacağımız hiçbir ülke yok. Bu ülkede yaşayacağız. Bu topraklarda yaşayacağız. Nasıl yüzyıllardır kardeşçe yaşadıysak bundan sonrada beraber yaşayacağız. Siyasete dini alet etmeyeceğiz. Mezhebi alet etmeyeceğiz. Irkı alet etmeyeceğiz.


   Herkesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit birer yurttaşı ve Allah'ın yarattığı bir varlık olarak gördüm. Bütün idarecilerinde böyle olması lazım.


Geleneklerimizi Yaşatmak İçin Etkinliklerimiz Önemli / Selçik Haber

   Değerli kardeşlerim;

   Tabi ki bu etkinlikler önemli, bu etkinlikleri yaşatacağız. Hem burada köyümüzden iş için aş için sağa sola gitmiş, yurt dışına gitmiş Yurt içinde olan hemşehrilerimizin birbiriyle dostluklarını, kardeşliklerini, arkadaşlıklarını, hemşehrilik duygusunu geliştirmek için bunlar, bu etkinlikler önemli. Ayrıca geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşatmak içinde önemli. Onun için, bu etkinliklerin yapılması için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'i ilelebet daim olsun. Hepinize saygılar sunuyorum.


Geleneklerimizi Yaşatmak İçin Etkinliklerimiz Önemli / Selçik Haber



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!