29 Haziran 2021 Salı

Festivalimiz Hakkında Bilgilendirme

Festivalimiz Hakkında Bilgilendirme / Selçik Haber

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak toplam 13 kez gerçekleştirdiğimiz Selçik Köyü Sarı Dede'yi Anma ve Kültür Festivali'mizi geçtiğimiz 2020 yılında Covid-19 salgını nedeniyle "Önce İnsan, Önce Sağlık" ilkemize uyarak ve toplum sağlığını göz önünde bulundurarak kısıtlama olmamasına rağmen gerçekleştirmedik.

    Son olarak yayınlanan İçişleri Bakanlığı kararnamesine göre; 1 Temmuz 2021 itibariyle etkinliklerin salgın kurallarına uyularak düzenlenebileceği duyuruldu. Fakat bizler buna rağmen toplum sağlığını ön planda tutarak, 31 Temmuz 2021 tarihinde yapmayı planladığımız festivalimizi bir yıl daha düzenlememe kararı aldık.

    Bu yıl sadece kısıtlı bir katılımla 18 Temmuz 2021 tarihinde Selçik Köyü Yaşarlar Fethi Yaşar Kültür Evi ve Misafirhanemizin açılışını yapmayı planlıyoruz. Açılış törenimizde yine Sarı Dede Sultan'a keseceğimiz adak ve kurbanlarımızı canlarla paylaşacağız.

    Önümüzdeki yıl aşılanmanın tamamlanacağı ve salgının etkisini tam anlamıyla yitireceği düşüncesiyle etkinliğimizi bir yıl daha erteleyerek sağlıklı günlerde daha güzel ve daha güçlü bir şekilde geniş katılımla gerçekleştirmek istiyoruz.

    Değerli köylülerimizin, sevgili dostlarımızın ve bizi yakından takip eden tüm canların affına sığınarak kamuoyuna saygıyla duyururuz.

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
    Yönetim Kurulu Adına Dernek Başkanı
    Metin Süleyman ÖZDEMİR


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!