20 Nisan 2022 Çarşamba

Derneğimizin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu

Derneğimizin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu / Selçik Haber

SELÇİK KÖYÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU YILLIK FAALİYET RAPORU

(MAYIS 2021 - NİSAN 2022)

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulumuz, 16 Nisan 2022 tarihinde yapılan 8. Olağan Genel Kurulumuz sonrasında görevini Metin Süleyman ÖZDEMİR başkanlığında sürdürmektedir. Derneğimiz 2020 yılından bu yana ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinde yeni gelinen dönemde faaliyetlerini sürdürmeyi amaçlamaktadır.

    Mayıs 2020 - Nisan 2021 tarihleri arasındaki Yönetim Kurulumuzun ikinci dönemine ait faaliyet raporunu geçtiğimiz yıl paylaşmıştık. Mayıs 2021 - Nisan 2022 tarihleri arasında Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirmiş olduğumuz son bir yıllık faaliyetlerimiz aşağıdaki maddelerde özetle sıralanmıştır. Dernek üyelerimizin, köylülerimizin ve tüm Selçik Köyü dostlarının bilgisine sunarız.

  • Hakk'a yürüyen köylülerimizin cenaze töreni duyuruları başta olmak üzere köylülerimizi ilgilendiren konularda kısa mesaj (SMS) gönderilerek köylülerimiz hızlı bir şekilde bilgilendirilmektedir.

  • İnternet tabanlı iletişim kanalları aracılığıyla (WhatsaApp, Telegram vb.) oluşturduğumuz gruplardan köylülerimize hızlı bir şekilde bilgi akışı sağlanmaktadır.

  • İnternet sayfamız ve tüm sosyal medya platformları verimli bir şekilde kullanılarak köyümüzle, köylülerimizle ve derneğimizle ilgili tüm gelişmelerde köylülerimize ve tüm takipçilerimize hızlı bir şekilde bilgi akışı sağlanmaktadır. Köyümüzün tanıtımı için tüm sosyal medya kanalları etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

  • Yerel ve ulusal basında köyümüzün ve derneğimizin tanıtımına katkı sunacak çok sayıda haber yayınlanmaktadır.

  • Köy Muhtarımızla irtibat halinde olunarak, dernek ve muhtarlık olarak köyümüz için yapmakta olduğumuz ve yapacağımız tüm çalışmalar uyum içinde sürdürülmektedir.

  • Yöremizde bulunan sivil toplum kuruluşları ile irtibat halinde olunarak, birlik ve dayanışma içerisinde iletişimimiz sürdürülmektedir. Kayabelen Folklor Araştırma Derneği (KAFA-DER) ve Bozan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BOZ-DER) ile birlikte "Yöre Dernekleri Platformu" çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

  • Her yıl olduğu gibi derneğimiz adına takvim bastırılarak yurtiçi ve yurtdışındaki köylülerimize ulaştırılmaya çalışılmıştır.

  • 31 Temmuz 2021 tarihinde yapmayı planladığımız 14. Sarı Dede'yi Anma ve Kültür Festivali'mizi salgın şartlarından dolayı gerçekleştiremedik. 2022 Yılı için 23 Temmuz olarak planladığımız festivalimizi bu yıl gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Konuyla ilgili duyurular resmi sosyal medya sayfalarımızdan yapılmaktır.

  • Derneğimizin ve Köy Muhtarlığımızın ortak çabaları sonucu Değerli Hemşehrimiz Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi YAŞAR tarafından köyümüze yapılan "Selçik Köyü YAŞARLAR Fethi YAŞAR Kültür Evi ve Misafirhanesi'nin" açılış törenini 18 Temmuz 2021 tarihinde coşkuyla gerçekleştirdik. Sayın Fethi YAŞAR'a ve YAŞARLAR Ailesi'ne şükranlarımızı sunuyoruz. Dernek Yönetimimiz ve Muhtarlığımızla birlikte böyle bir sosyal tesisin köyümüze kazandırılmasında öncülük etmiş olmanın gururunu birlikte yaşıyoruz. Köyümüz, köylülerimiz için bir kez daha hayırlı, uğurlu olmasını dileriz.

  • Selçik Köyü Yaşarlar Fethi Yaşar Kültür Evi ve Misafirhanesi ile Şehit Metin Özdemir Spor Kompleksi'mizin açılış töreni, çok sayıda misafir, siyasi ve bürokratın katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte sevilen sanatçılar Ersin Perçin, Duygu Kutlu ve TUBİL Halk Dansları Topluluğu sahne aldılar. Açılış törenimiz festival tadında geçti.

  • Değerli Hemşehrimiz Ankara Yenimahalle Belediye Başkanımız Sayın Fethi Yaşar'a makamında ziyaretlerde bulunduk. Köyümüz için yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla ilgili teşekkür ederek, görüş alışverişinde bulunduk.

  • Gençlerimizin ve çocuklarımızın spor müsabakalarında kullanmaları için halı saha yelekleri yaptırdık.

  • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın daveti üzerine Hacı Bektaş Veli'nin 750. Yılı Etkinlikleri kapsamında Nevşehir/Hacıbektaş'ta gerçekleştirilen anma törenlerine köyümüzü ve derneğimizi temsilen Dernek Başkanı Metin Özdemir katıldı. Etkinlikte İçişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı bürokratlarıyla köyümüz için verimli temaslarda bulunuldu.

  • Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Keklik Bey köyümüzü ziyarette bulundu. Köyümüzün ihtiyaçları, yürüttüğümüz proje ve çalışmalar kapsamında incelemeler yapıldı.

  • Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Alanyurt Köyü'ndeki cemevi temel atma törenine köyümüzü ve derneğimizi temsilen katılım sağladık.

  • Zaferin kazanıldığı topraklar olan Kocatepe başta olmak üzere şehitlik ve ziyaret yerlerine Zafer Gezisi düzenledik. Gençlerimizin ve çocuklarımızın tarihsel bağları için önemli bir etkinlik gerçekleştirildi.

  • Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Eskieymir Köyü'ndeki cemevi açılış törenine köyümüzü ve derneğimizi temsilen katılım sağladık.

  • Köyümüzün gençlerine eğitim yardımı ve burs desteği sağladık. Hali hazırda 3 öğrencimize sürekli burs desteği sağlanmaktadır.

  • Köyümüzle ilgili çalışmalar için Ankara'daki resmi makamlarda bir dizi temaslarda bulunduk. Sonuçlarını faaliyetlerimize yansıtıyor olacağız.

  • Köyümüzde Cumhuriyet Bayramı'mızı kutladık. Etkinlikte emeği geçen çocuklarımıza ve gençlerimize çok teşekkür ediyoruz. Kutlama sonunda katılımcı gençlerimize ve çocuklarımıza Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk kitabını armağan ettik.

  • UNESCO 2021 Hacı Bektaş Veli Yılı etkinlikleri kapsamında "Hünkar Bektaş" adlı çizgi film etkinliğimizi düzenledik. Etkinlik sonunda katılımcı gençlerimize ve çocuklarımıza "Kırklar Meclisi: Hünkar Bektaş" kitabını armağan ettik.

  • T.C. İçişleri Bakanlığı ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile köyümüzde yaptığımız görüşmelerde, köyümüz için yapılmasını talep ettiğimiz çalışmaları titizlikle takip ediyoruz. Yapılacak çalışmalarla ilgili gelişmeleri toplumumuzla paylaşıyor olacağız. Dernek Başkanımız Metin ÖZDEMİR süreci yakından takip ederek, Köy Muhtarımız Veli İncekara ile istişare halinde çalışmaları sürdürmektedir.

  • Derneğimizin 15. yılını geride bıraktığımız bu dönemde üye sayımızı arttırarak faaliyetlerimize devam ediyoruz.

  • Derneğimizin 8. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdik.

  • Derneğimizin 2021 Yılı Beyannamesini her yıl olduğu gibi T.C. İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne bildirdik. Beyannamemiz İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından incelenerek, onaylanmıştır. (İlgili görsel aşağıdadır.) Derneğimiz şeffaflık ilkesine her koşulda uymaktadır.

    Derneğimizin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu / Selçik Haber

        Faaliyetlerimiz köyümüz ve köylülerimiz için faydalı öneri ve görüşlerinize göre Yönetim Kurulumuzun ortak kararı ile şekillenir. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.

        Derneğimiz adına resmi kurum ve kuruluşlarla, özel şahıs ve kuruluşlarla yapılacak olan görüşmelerde aşağıda adları ve görevleri yazılı olan dernek yöneticilerimiz yetkilidir.

        Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına köyümüze, köylülerimize hizmet etmekten onur duyuyoruz. Köyümüz ve köylülerimiz için hizmet etmeye de devam edeceğiz.
     
    Saygı ve muhabbetlerimizle...

    "Köyümüzün tûrabıyız, Sarı Dede Sultan Dergâhı'nın hizmetkârıyız..."

    Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
    Yönetim Kurulu

    Başkan:                             Metin Süleyman ÖZDEMİR
    Sekreter:                          Hasan Hüseyin GÜMÜŞAY
    Sayman:                           Mehmet Ali KARAMANAV
    Başkan Yardımcısı:     Yusuf AYAN
    Y. K. Üyesi:                      Veli İLERİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!