29 Nisan 2022 Cuma

Köyümüzde 23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı

Köyümüzde 23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı / Selçik Haber

    Derneğimizin ulusal bayram kutlamaları ve gençlere, çocuklara yönelik etkinlikleri kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız 24 Nisan 2022 Pazar günü Selçik Şehit Metin Özdemir İlkokulu Bahçesinde çocuklarımız, gençlerimiz ve köylülerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

    Selçik Köyü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Şenliği, çocuklarımızın kortejiyle başladı. Kültür merkezimizin önünden başlayan yürüyüş köy okulumuzun önünde noktalandı. Çocuklarımız en önde Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi taşıyarak İzmir Marşı'nı "Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa" haykırışlarıyla çoşkuyla söylediler. Korteji tamamlayan çocuklarımızı etkinliğe katılan köylülerimiz okulumuzun önünde alkışlarla karşıladılar.

    23 Nisan Çocuk Gösterisi ile devam eden etkinlikte çocuklarımız ezberledikleri şiirlerini okudular. Çuval yarışı ve halat çekme yarışıyla devam eden Selçik Köyü Çocuk Şenliğinde güzel görüntüler ortaya çıktı. Can Tv ekibi de etkinlikte çekimlerini gerçekleştirdiler.

    Selçik Köyü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Şenliği ile ilgili konuşan Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Süleyman Özdemir, "Köy okulumuzun eğitim-öğretim faaliyetlerinin durdurularak taşımalı eğitim sistemine geçilmesinin ardından yaklaşık 20 yıl sonra köyümüzde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Biz eğitim ve öğretime, çocukların okumasına ve köy okullarının yeniden canlandırılmasına dikkat çekmek için bu etkinlikleri düzenlemeyi ve ulusal bayramlarımızı kutlamayı kendimize amaç edindik. Her geçen yıl daha fazla çoşkuyla bu etkinliklerimizi arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Eski köy okullarındaki geleneksel yarışmalarla ve törenlerle geçmişi yaşatmak istiyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın zihinlerinde, köylerinde yaşadıkları birer hatıra ve onları gelecekte köye getirecek anıları, yaşanmışlıkları, dostlukları, arkadaşlıkları olsun istiyoruz. Aynı zamanda onları özgüvenleri yüksek, eğitim-öğretime, okumaya ve bilgiyle donanmayı amaçlayan birer birey olmaları için faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Selçik Köyü 23 Nisan Çocuk Şenliğimizde görev alan çocuklarımıza ve gençlerimize, onları izlemeye gelen köylülerimize teşekkür ediyoruz. Bütün köylülerimizin ve tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." ifadelerinde bulundu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!