13 Mayıs 2022 Cuma

Kayabelen Festivali 21 Mayıs 2022 Cumartesi Günü

Kayabelen Festivali 21 Mayıs 2022 Cumartesi Günü / Selçik Haber

    26. Hamza Şeyh Dede'yi Anma ve Hıdrellez Kültür Bahar Bayramı, Kayabelen Folklor Araştırma Derneği tarafından Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Kayabelen Köyü'nde 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

    26. yılında, Hacı Bektaş Veli'nin "Düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu..." sözüyle misafirlerin davet edildiği Kayabelen Festivali; yöre halkının katkılarıyla, halka açık ve ücretsiz olarak yapılmaktadır. Etkinliğe gelmek isteyenler için Şuhut ilçe merkezinden Kayabelen Köyü'ne ulaşım araçları mevcuttur.

    Kayabelen Festivali'nde bu yıl sanatçılar Tuncay Balcı, Havanur, Uğur Önür, Mehmet Turan Dede, Erdoğan Çördük ve Erhan Bakay sahne alacaklar. Ayrıca Kayabelen Semah Ekibi, Turnalar Sanat Kulübü Semah Topluluğu, Körküler Semah Ekibi, Alevi Kültür Dernekleri İzmir Konak Şubesi Semah Ekibi, HOYEK Halk Oyunları ekibi yer alacaklar. Kazım Demirer'in sunacağı etkinlikte, Büyük Taarruz 100. Yılı Slayt Gösterisi yer alacak, pilav ikramı ve hediyeli açık arttırma yapılacaktır.

    Kayabelen Folklor Araştırma Derneği Başkanı Özgür Oğuz, KAFADER adına tüm canları 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü Kayabelen'e davet etti. Kayabelenliler iki yıl aradan sonra tüm canların festivale katılımını ve katkılarını bekliyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!