18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kayabelen'nde Hamza Şeyh Dede Anıldı

Kayabelen'nde Hamza Şeyh Dede'yi Anma Etkinliği Yapıldı / Selçik Haber

    Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Kayabelen Köyü'nde, Kayabelen Folklor Araştırma Derneği tarafından 27. Hamza Şeyh Dede'yi Anma ve Kültür Bahar Bayramı düzenlendi.

    Kayabelen Köyü'nden 27.'si düzenlenen festivalde Tolga Sağ, Caner Gülsüm, Serpil Efe, Efecan Şengül, ve Katre Band sahne aldılar. Etkinlikte Hacıbektaş Gönüllü Semah Topluluğu, Ege Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Semah Ekibi ve Körküler Semah Ekibi ve Kayabelen Semah Ekibi semah döndüler. HOYEK Halk Oyunları Ekibi ise halk oyunları gösterileriyle etkinliğe renk kattılar. Ayrıca etkinlikte Cumhuriyet'in 100. yılı için sunum ve slayt gösterisi yapıldı.

    Kayabelen Hamza Şeyh Dede'yi Anma, Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı Festivali'ne; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Vekili ve Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, Afyonkarahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şehriban Öncel, Afyonkarahisar Belediyesi Meclis Başkan Vekili Kemal Demirkırkan ve protokol üyeleri, daire amirleri katıldı. Siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve çevre köy muhtarlarının katıldığı etkinliğe köy halkı ve çok sayıda misafir katıldı.

    Hamza Şeyh Dede'yi Anma ve Kültür Bahar Bayramı'na köyümüzden de çok sayıda köylümüz katıldı. Köylülerimizle birlikte, köyümüzü temsilen Selçik Köyü Muhtarı Veli İncekara, Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Süleyman Özdemir, Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hasan Hüseyin Gümüşay ve Veli İleri katıldılar. Kayabelen Festivaline katılan canlara, 16. Sarı Dede Sultan'ı Anma ve Kültür Festivali'mizin 27 Temmuz tarihinde yapılacağı duyuruldu. Tüm canları 27 Temmuz'da yapacağımız festivalimize davet ettik.

    Kazım Demirer'in sunduğu festival akşam saatlerine kadar sürdü. Kayabelen Folklor Araştırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özgür Oğuz festivale katılan misafirlere teşekkür etti. Etkinliğe katılan sanatçı ve ekiplere çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Kayabelen'nde Hamza Şeyh Dede'yi Anma Etkinliği Yapıldı / Selçik Haber


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...

Selçik Haber Bülteni'ni Okumak İçin Tıklayın...
Selçik Köyü Aylık Haber Bülteni "Selçik Haber" 1 Yaşında!